Το skincare ανά ηλικία: Boomers, Gen X, Millennials, Gen Z & Gen A

Το skincare ανά ηλικία: Boomers, Gen X, Millennials, Gen Z & Gen A

Υπήρχε άραγε το skincare πριν 50 χρόνια; Ποιοι είναι οι Sherlock Holmes της ρυτίδας; Ποιοί έχουν δεκάδες ληγμένα προϊόντα skincare που αρνούνται να πετάξουν; 🧐 GRWM, #sephorakids και ιστορίες από την κρύπτη των boomers!

«Okay boomer.»

Οι baby boomers, γύρω στα 60+, σκέφτονται ότι τελικά, ίσως και να έπρεπε να βάζουν πιο συχνά αντηλιακό. Αλλά αυτό δεν τους αποτρέπει από το να νιώθουν περήφανοι για τις ρυτίδες που απέκτησαν.

Δεν γνωρίζουν πολλά για το skincare (στη δική τους εποχή σίγουρα ο όρος δε σήμαινε και πολλά) και δεν θέλουν και να ασχοληθούν ιδιαίτερα. Εξάλλου, «η φύση ξέρει τι κάνει» και «τι να σώσω και εγώ τώρα…»

«Skin… τι;»

«Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα», θα σου πουν οι Gen X, και τον ίδιο κανόνα ακολουθούν και για το skincare τους. Αν τύχει και ανοίξεις το ντουλαπάκι του μπάνιου τους (ναι, εκεί είναι το μπουντουάρ τους) θα βρεις, ίσως και πάνω από 50 διαφορετικά προϊόντα που τα μισά θα έχουν λήξει πριν από τη δική σου γέννηση.

Όχι, όχι, δεν τα χρησιμοποιούν, μη νομίζεις, απλώς τα κρατάνε εκεί για περίπτωση ανάγκης. Εξάλλου το δικό τους skincare περιορίζεται σε δύο – τρια προϊόντα: Τρεχούμενο νεράκι, κρέμα ημέρας, άντε και κρέμα νύχτας. Υπάρχουν στιγμές που θα τους δεις να σκουπίζουν την κρέμα χεριών στο πρόσωπό τους, γιατί λίγη έξτρα ενυδάτωση δεν πρέπει να πάει χαμένη.

«Do you think I’m cool?»

Οι millennials ανακάλυψαν το skincare routine, το προβάλανε στα social media και από τότε το τηρούν με απόλυτη συνέπεια και ευλάβεια. Θα τους δεις να αγοράζουν πολλά περισσότερα προϊόντα από αυτά που χρειάζονται, αλλά και να googlάρουν φράσεις όπως: «Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσω τη ρετινόλη;». Κάποιοι από τους millennials περιμένουν ήδη στην ουρά για το πρώτο τους botox! 

Τους millennials θα μπορούσες να τους πεις και Sherlock Holmes της ρυτίδας. Με το μεγεθυντικό τους φακό μπορούν να ανακαλύψουν ακόμα και την πιο μικρή ρυτίδα, αυτή που δειλά – δειλά έχει κάνει την εμφάνισή της. Δεν τους ενοχλεί όμως, γιατί ξέρουν τον τρόπο να επαναφέρουν την επιδερμίδα τους στην ηλικία που θα νιώθουν για πάντα, δηλαδή στα 22.

«GRWM»

Η φράση «Πάμε να κάνουμε ένα Get Ready With Me» ανήκει δικαιωματικά στους Gen Z. Τους αρέσει το skincare, το self love, το glow up και δεν θα κοιμηθούν αν δεν κάνουν το βραδινό skincare routine. 

Διαβάζουν και ενημερώνονται για τα πάντα, είτε από τα social media, είτε από τον περίγυρό τους. Θέλουν το καλύτερο για την επιδερμίδα τους, αλλά και για το περιβάλλον, οπότε αναζητούν προϊόντα με φυσικά συστατικά που κάνουν τη δουλειά που υπόσχονται. Θα τους δεις να δοκιμάζουν πολλά προϊόντα μέχρι να βρουν το κατάλληλο για αυτούς, αλλά και να το βρουν, δεν θα σταματήσουν ποτέ να δοκιμάζουν. Γι’ αυτό και τα GRWM θα υπάρχουν για πολύ καιρό ακόμα στις οθόνες μας.

«#sephorakids»

Εντάξει, η Gen A έχει πάει το skincare σε άλλο level. Στο μπουντουάρ τους θα βρεις καθαριστικά, κρέμες, ορούς, toners, spray, mists, απολεπιστικά και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Τους αρέσει να περιποιούνται το πρόσωπό τους και να συζητάνε με φίλους σχετικά με τις νέες τάσεις, ανακαλύπτοντας σταδιακά τον κόσμο της ομορφιάς. 

Πολλές φορές χρησιμοποιούν προϊόντα που δεν είναι ακόμη κατάλληλα για το πρόσωπό τους, όμως, αν μιλήσεις μαζί τους, παίζει να ξέρουν περισσότερα από εσένα, οπότε κατέβασε το δάχτυλο και πλησίασέ τους με προσοχή! Διάβασε και 5 πράγματα παραπάνω, για να μη σε πούνε boomer.

Το skincare είναι για όλους!

Όποια κι αν είναι η ηλικία σου, μπορείς να ξεκινήσεις το skincare σου σήμερα. Ακόμη και αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ως τώρα. Είτε νομίζεις πως έχεις πια μεγαλώσει για αυτά, είτε πιστεύεις πως ακόμη δεν το χρειάζεσαι. «One day OR day one» που λένε και στο TikTok! Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, πως σχεδόν κάθε νέο άτομο λατρεύει να περιποιείται την επιδερμίδα του, μιας και το skincare είναι πλέον ένα είδος αυτοφροντίδας.

Το σημαντικό, όμως, είναι να βλέπεις τι θέλει η επιδερμίδα σου από εσένα και να της το προσφέρεις. Για αυτό στη Young Carpo δημιουργήσαμε μια σειρά skincare αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στη νεανική επιδερμίδα και τις ανάγκες της. Βασιστήκαμε σε αγνά υλικά που υπάρχουν σε αφθονία στη Μεσόγειο, για να προσφέρουμε στο δέρμα σου τη δική του μεσογειακή διατροφή!